Τα Χόμπι μου είναι η Δουλειά μου

Για μένα δουλειά από το σπίτι σημαίνει γράψιμο. Γράφω για επενδύσεις, τυχερά παιχνίδια, στοίχημα, πόκερ, επιχειρηματικότητα, κατασκευή ιστοσελίδων και άλλα.
Τα Χόμπι μου είναι η Δουλειά μου

Η δουλειά μου έχει να κάνει με τα τυχερά παιχνίδια, το στοίχημα, το πόκερ, το χρηματιστήριο, τις επενδύσεις και το μπλόγκινγκ. Οι ασχολίες αυτές συχνά αποτελούν χόμπι για τους περισσότερους. Ωστόσο είναι δυνατόν όχι μόνο να ζήσει κανείς από αυτές, αλλά και να συντηρήσει μια ολόκληρη οικογένεια. Και είμαι μια από τις ζωντανές αποδείξεις ότι αυτό είναι δυνατόν να συμβεί!

Διάλεξε μια δουλειά που σου αρέσει και δε θα χρειαστεί να δουλέψεις ποτέ στη ζωή σου. - Κομφούκιος

Για αρκετά χρόνια έπαιζα μπλάκτζακ στα καζίνο, στοίχημα και πόκερ στο ίντερνετ. Μέτρησα φύλλα όπως ο Τζων Τάραμας, έπαιξα με τις αποδόσεις στην Μπετφέρ όταν ήταν άγνωστη ακόμα στην Ελλάδα, κυνήγησα κέντες και χρώματα στη χρυσή εποχή του ΠάρτιΠόκερ και εισιτήρια σε μεγάλα τουρνουά πόκερ (μερικές φορές με επιτυχία). Όλα αυτά αποτελούσαν τη φύση της δουλειάς μου για αρκετά χρόνια.

Αναπόφευκτα μεταπήδησα και στον αστραφτερό χώρο των επενδύσεων, των μετοχών και των συναλλαγών συναλλάγματος, γνωστό ως φόρεξ. Αγόρασα και πούλησα μετοχές του Φέισμπουκ, της Μάικροσοφτ, της ΑιΜπιΕμ στο χρηματιστήριο της Αμερικής. Έπαιξα με τιν τιμή του πετρελαίου στο χρηματιστήριο του Σικάγο και πόνταρα σε ΣιΕφΝτι της Βόνταφον του Λονδίνου. Άλλαξα ευρώ σε δολάρια, δολάρια σε λίρες, λίρες σε φράγκα και φράγκα σε γιέν αναρίθμητες φορές.

Σήμερα η δουλειά μου είναι να μιλάω για αυτά τα χόμπι μου, παρά να τα εξασκώ. Η δημιουργία περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή (κείμενο, εικόνα, βίντεο) είναι η κύρια ασχολία μου. Το καλύτερο μάλιστα είναι ότι δε χρειάζεται να το κάνω για τα λεφτά, αλλά για να μοιραστώ μαζί σας όσα έμαθα και συνεχίζω να μαθαίνω!

Δουλεύω για να κάνω τη διαφορά, όχι περιουσία.

Σύντομα θα γράψω πώς μπορώ να κάνω τη δουλειά αυτή, χωρίς να έχω οικονομικό κίνητρο. Προς το παρόν, δείτε αναλυτικά τα θέματα για τα οποία γράφω και περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς αντιμετωπίζω το κάθε… χόμπι!

Γράφω κυρίως στο ίντερνετ σε καθημερινή βάση (προσπαθώ), οπότε αυτό με κάνει και μπλόγκερ. Οπότε, μπλογκάρω. Γράφω στα μπλογκς μου, στα μπλογκς άλλων και για συνεργάτες και πελάτες. Το τελικό μου προϊόν είναι άρθρα βελτιστοποιημένα για τις μηχανές αναζήτησης (SEO), τα οποία περιλαμβάνουν μια σχετική φωτογραφία συνήθως τραβηγμένη από εμένα και μια πιασάρικη για τα κοινωνικά δίκτυα επικεφαλίδα, μιας και το περιεχόμενο απευθύνεται σε ανθρώπους κι όχι για ρομπότ. Θέλω τα άρθρα μου να εντοπίζονται και να διαβάζονται, όχι να χάνονται στην άβυσσο του ίντερνετ.

Γράψε κάτι που αξίζει να διαβαστεί, ή κάνε κάτι που αξίζει να γραφτεί. - Βενιαμίν Φραγκλίνος

Επενδύσεις & Trading

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ειδικό των επενδύσεων ή γκουρού του trading. Το online trading είναι δύσκολο θηρίο να τιθασεύσεις και η εκμάθησή του κοπιαστική. Το να μαθαίνεις να κάνεις trading δε σταματάει ποτέ.

Μέσα από τη διαδικασία βελτίωσης των ικανοτήτων μου για trading και εξοικείωσής μου με τις παγκόσμιες αγορές, μοιράζομαι τις εμπειρίες μου, συμβουλές και οποιοδήποτε χρήσιμο εργαλείο συναντήσω, στην κατηγορία των Επενδύσεων. Ελάτε μαζί μου σε αυτό το ταξίδι οικονομικής ελευθερίας!

Τζόγος & Τυχερά Παιχνίδια στο Διαδίκτυο

Ο τζόγος είναι σαν επένδυση για εμένα. Ποτέ δεν ένιωσα την επιθυμία να τζογάρω και να πετάξω τα χρήματά μου. Ρισκάρω χρήματα μόνο όταν γνωρίζω ότι έχω ένα πλεονέκτημα, ακριβώς όπως όταν επενδύω. Σκέφτομαι με τον ίδιο τρόπο, όταν στοιχηματίζω στα αθλήματα, όταν παίζω online πόκερ ή όταν μετράω φύλλα στα τραπέζια του blackjack!

Το να γράφεις για τα τυχερά παιχνίδια είναι άλλη ιστορία. Ένας αρθρογράφος, που συζητάει για στρατηγικές στον τζόγο, συχνά παρεξηγείται. Για αυτό προσπαθώ να γράφω με όσο γίνεται πιο απλό κι ευθύ τρόπο. Επίσης, γράφω για τη βιομηχανία του ηλεκτρονικού και μη τζόγου. Είναι πιθανόν να σχολιάσω τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα μια εταιρίας τυχερών παιγνίων. Καθώς οι χώρες προσπαθούν να ρυθμίσουν την αγορά των παιχνιδιών αυτών, συχνά μιλάω και για νομικά θέματα συν τοις άλλοις.

Διαβάστε πώς ο τζόγος μπορεί να είναι επικερδής, ακολουθώντας απλούς κανόνες και βρείτε περισσότερα σχετικά με τα τυχερά παιχνίδια άρθρα στην κατηγορία των Τυχερών Παιχνιδιών σε αυτό εδώ το μπλογκ.

Διαδικτυακό Στοίχημα

Το αθλητικό στοίχημα δεν είναι το φόρτε μου. Αν και πού και πού κάνω την έρευνά μου, προσπαθώντας να χτίσω ένα νέο, επικερδές σύστημα για το στοίχημα, δεν με ενθουσιάζει η όλη διαδικασία. Ίσως είναι επειδή μόνο το 5% των παικτών κερδίζουν σε βάθος χρόνου. Το γεγονός ότι απεχθάνομαι να διαβάζω αθλητικές ειδήσεις μπορεί να είναι ακόμα ένας λόγος που δε με ακούσετε να μιλάω για τα σπορ τόσο πολύ. Το trading των στοιχημάτων όμως είναι μια άλλη ιστορία.

Τα άρθρα μου σχετικά με το διαδικτυακό στοίχημα εμφανίζονταν στο επίσημο μπλογκ της Betfair και σε αθλητικές ιστοσελίδες στην Ελλάδα. Εξαιτίας όμως των συνεχών αλλαγών στην παγκόσμια νομοθεσία γύρω από τα τυχερά παιχνίδια, εκείνες οι συνεργασίες τερματίστηκαν.

Μείνετε ενήμεροι με τα τελευταία μου άρθρα για το διαδικτυακό στοίχημα, ακολουθώντας την κατηγορία του Στοιχήματος. Επιπλέον μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στο μπλογκ μου για στοίχημα, το StoiximaOnline.com, ενώ αν γνωρίζετε Αγγλικά, υπάρχει και το αγγλόφωνο μπλογκ μου για τα τυχερά παιχνίδια, στη διεύθυνση BetStories.com.

Πόκερ

Ξεκίνησα να παίζω πόκερ το 2006, αλλά ήταν πλέον 2008 όταν ασχολήθηκα επαγγελματικά ως παίκτης online πόκερ. Κατά τη διάρκεια της ποκερικής μου καριέρας, συνεργάστηκα με πλήθος ενημερωτικών και εκπαιδευτικών ιστοσελίδων για το πόκερ, όπου έδινα συμβουλές γύρω από το πόκερ. Επιπλέον, έχω φτιάξει αρκετά βίντεο για το online πόκερ, όπου μπορείτε να με δείτε να παίζω έως και 25/50 No Limit πόκερ.

Γιατί όμως δε διαβάζετε την ιστορία μου στο πόκερ;

Επιχειρηματικότητα

Σκεφτήκατε ποτέ να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση;

Ε λοιπόν, ούτε εγώ το είχα σκεφτεί το 2005 όταν ξεκίνησα να γράφω για αυτό εδώ το μπλογκ. Καθώς όμως ο καιρός περνούσε και οι διαφημιστές μου χτυπούσαν την πόρτα, το να ξεκινήσω τη δικιά μου διαδικτυακή επιχείριση ήταν το επόμενο βήμα. Καθώς πλέον έχω συστήσει εταιρία για τα ιστολόγια μου και τρέχω τη δικιά μου επιχείρηση (πηγαίνετε στη Weberience), έχω αποκτήσει κάποια εμπειρία σχετικά με τη σύσταση εταιριών, το άνοιγμα εταιρικών τραπεζικών λογαριασμών, τα λογιστικά, τα συμβουλευτικά και τα νομικά θέματα.

Κατασκευή Ιστοσελίδων

Η κατασκευή ιστοσελίδας για την επιχείρησή σας ή η δημιουργία του προσωπικού σας ιστολόγιου για να μοιράζεστε τις σκέψεις σας με τον κόσμο είναι εύκολο. Απαιτείται σχεδόν μηδαμινή γνώση προγραμματισμού, αν και θα πρέπει να μάθετε τα βασικά της ανάπτυξης ιστοτόπων. Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με την καταχώρηση ονόματος domain και φιλοξενίας ιστοσελίδων. Παρόλα αυτά, το περιεχόμενο ειναι αυτό που θα σας κάνει να ξεχωρίστε!

Δείτε 4 εύκολα βήματα για να ξεκινήσετε κι ακόμα περισσότερα άρθρα στην κατηγορία για την Κατασκευή Ιστοσελίδων αυτού του μπλογκ!

Γράψιμο, Φωτογραφία & Βιντεογραφία

Πώς μπορεί ένας επαγγελματίας παίκτης τυχερών παιχνιδιών να καλύψει τις δημιουργικές του ανάγκες; Προσωπικά έχω βρει το γράψιμο και τη φωτογραφία ως το μέσον διαφυγής από την μοναξιά της ζωής του επενδυτή.

Διαβάστε μερικά από τα άρθρα μου για τη φωτογραφία, τη βιντεογραφία και το γράψιμο στην κατηγορία της Δημιουργικότητας!

Δημιουργώντας Ποιοτικά Βίντεο

Μερικές φορές το γράψιμο δεν αρκεί για να περάσεις το μήνυμά σου στο ίντερνετ, ακόμα κι όταν η εικόνα που συνοδεύει το κείμενο αξίζει χίλιες λέξεις. Για αυτό το λόγο, συνδυάζω περιστασιακά τις λέξεις μου με βίντεο που δημιουργώ ο ίδιος.

Ακολουθήστε με στο YouTube ή στο Vimeo.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τους λόγους που πιστεύω ότι τα βίντεο είναι απαραίτητα στην εργασία μου, στο σχετικό άρθρο για τη Βιντεογραφία.