3 min read

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός

Δευτέρα. Η πρώτη μέρα της εβδομάδας. Η συγκεκριμένη χθεσινή θα είναι και μία ξεχωριστή Δευτέρα. Θα είναι η πρώτη μέρα του καθημερινού μου μπλογκ.

Ακριβώς. Καθημερινό γράψιμο. Κάτι σαν ημερολόγιο σε κοινή θέα. Χωρίς έρωτες, ιστορίες αγάπης και λουλούδια, αλλά με θέματα που με απασχολούν, όπως είπα στο βίντεο του Σαββάτου.

Τώρα που γράφω είναι Τρίτη πρωί. Πολύ πρωί. Λογικά οι περισσότεροι που διαβάζετε τις γραμμές αυτές από Ευρώπη, κοιμάστε αυτή τη στιγμή. Αρχικά σκέφτηκα να γράφω τα βράδια όταν τελειώνει η μέρα. Η κούραση όμως δε με αφήνει. Επίσης είμαι πρωινός τύπος και το μυαλό μου είναι στην κορύφωση της λειτουργίας του το πρωί.

Επιπλέον τα κείμενα δε θέλω να είναι βαρετά κατεβατά. Για να το αποφύγω, θα έχουν φωτογραφίες ή ακόμα και μικρά βίντεο, εικόνες που τράβηξα τη συγκεκριμένη μέρα. Να μία τραμπάλα από χθες το βράδυ λίγο πριν αρχίσει η βροχή για παράδειγμα (για τους νέους επισκέπτες, μη νομίζετε ότι συχνάζω μόνος μου στα πάρκα αργά το βράδυ, απλά λόγω οικογένειας, είναι από τα μέρη που επισκέπτομαι συχνά πυκνά).

Ο σκοπός μου χθες ήταν να ξεκινήσω το επόμενο βίντεο μετά την… ενθουσιώδη αρχή του Σαββάτου. Ο σκοπός επετεύχθη. Γύρισα πλάνα, έκανα την ηχογράφηση, πρόσθεσα και μερικά μπι-ρολλς (έξτρα πλάνα που ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου χρειαστούν), αλλά ακόμα έχει δουλειά. Επίσης την Κυριακή ολοκλήρωσα και το σλάιντ που θα μου χρησιμεύσει στα κλεισίματα των βίντεο.

Είναι αυτό.

Μέσω αυτού όσοι θα βλέπουν τα βίντεο θα έχουν την ευκαιρία να πετάγονται στο Ίνσταγκραμ και στο Τουίτερ μου, ενώ θα βλέπουν στιγμιότυπα από το αμέσως προηγούμενο βίντεο εκεί στην οθόνη. Η ιδέα προέρχεται από το κανάλι του Μπεν Μπραουν.

Κι εκεί που όλα κυλούσαν ομαλά στο μαγικό κόσμο μου, είπα να κάνω διάλειμμα, να φάω και κάτι. Αυτόν τον καιρό, η συνταγή του διαλείμματος περιλαμβάνει παρακολούθηση βίντεο στο ΓιουΤιουμπ, συνήθως περί φωτογραφίας και κινηματογράφησης ώστε να βελτιώνομαι.

Τι το ήθελα.

Το αποτέλεσμα ήταν να απογοητευτώ και να μην προχώρησω άλλο το δικό μου έντιτ. Ναι, είναι λάθος να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με άλλους. Μόνο με τον παλιό μας εαυτό. Το ξέρω. Ακόμα όμως δεν μπορώ να το αποφύγω να βλέπω πολύ καλογυρισμένα βίντεο και να τα συγκρίνω με τα τελείως ερασιτεχνικά δικά μου. Θα μου πεις, κάτσε ρε Τζιμ, δεν είσαι φιλμμέικερ, δεν είναι η δουλειά σου αυτή. Εσύ καλά θα το πεις, εγώ δε θα σε ακούσω. Δε με αφήνει ή τελειομανία μου.

Οπότε λοιπόν η πρώτη μέρα του ημερολογίου, η Δευτέρα, είχε πολύ βίντεο και καθόλου αποτέλεσμα. Ελπίζω σήμερα να συγκεντρωθώ και να το ολοκληρώσω. Τολμώ να με δώσω 13.50 απόδοση ότι θα το ανέβασω κιόλας. Στοίχημα κανείς;

Κλείνοντας, δύο τεχνικά λόγια για τα ποστς/έντριζ (πως @$#&?# τα λένε στα ελληνικά;) του ημερολογίου.

Τα γράφω αρχικά στα ελληνικά. Στη συνέχεια στα αγγλικά. ΣΕΟ κι αηδίες για ανέβασμα στο Γκουγκλ δε με απασχολούν. Το θέμα είναι να γράφω, μιας και μου αρέσει τόσο πολύ και το έχω παραμελήσει τόσο πολύ (δις).

Αφού τα δημοσιεύσεω, θα σας το πω στα κοινωνικά δίκτυα. Παντού βασικά, μήπως και τα διαβάσει κανείς και βρω κι άλλους ανθρώπους που έχουν τα ίδια χόμπι, τις ίδιες ανησυχίες, τον ίδιο τρόπο σκέψης. Λοιπόν, ανεβάζοντας τα θα δίνω δύο λινκς, το ένα στα αγγλικά το άλλο στα ελληνικά. Να, για αυτό θα έχουν τη μορφή:

  1. jmks.co/230816
  2. jmks.co/230816gr

Αυτό το jmks.co είναι το προσωπικό μου bit.ly. Αν ενδιαφέρει, θα γράψω για αυτό και πώς γίνεται στο μέλλον.

Η γλώσσα αλλάζει αν δεις ψηλά πάνω στο μενού, αλλά για πιο γρήγορα θα δίνω το σύνδεσμο απευθείας του άρθρου στη γλώσσα που καταλαβαίνεις.

Θα είναι πολλή δουλειά; Μάλλον. Θα γράφω κάθε μέρα; Μπορεί. Τίποτα δεν είναι σίγουρο σε αυτήν τη ζωή.

Μιλάμε αύριο.

Θα βρείτε τις φωτογραφίες σε φουλ ανάλυση στο Flickr: jmks.co/flickr